Bir çox yeməyə dad verən və sağlamlığa müsbət təsiri olan sarımsağın çoxsaylı faydalarını bilirik.
Amma araşdırmalar zamanı közlənmiş sarımsağın inanılmaz müsbət təsirləri ortaya çıxıb. Araşdırmaların nəticəsinə əsasən, gündə 2-3 diş közlənmiş, ya da qızardılmış sarımsaq yedikdə 24 saat ərzində orqanizminizdə bu dəyişikliklər meydana gəlir.
2-4 saat: Orqanizminizin həzm etdiyi qidalar xərçəngli hüceyrələrlə savaşmağa başlayır.
4-6 saat: Metabolizmanız sürətlənir. Yığılan yağlar yanmağa və orqanizminizdəki artıq yağlar atılmağa başlayır.
6-7 saat: Sarımsağın antibakterial özəlliyi bədənə yayılır və qan dövranınızı düzənləyir. Sarımsaq bakteriyalarla savaşmağa başlayır.
6-10 saat: Sarımsaqdakı maddələr hüceyrələri qoruyur.
10-24 saat: Sarımsaq aşağıdakıları gerçəkləşdirir:
- Xolesterolun səviyyəsini aşağı salır
- Damarları təmizləyir və ürək problemlərinə qarşı qoruyur
- Təzyiqi normallaşdırır
- Sinir sistemini gücləndirir
- Bədənə ağır metalların girməsini əngəlləyir
- Sümükləri və oynaqları gücləndirir
- Yorğunluğu önləyir
- Hüceyrələrin ömrünü uzadır.