Ürək sağlamlığının qorunmasına düzgün qidalanma da daxildir, yəni bu o deməkdir ki, ürək-damar sisteminə zərər verə biləcək müəyyən qidalardan imtina etmək lazımdır.
Sozcu.az lent.az-a istinadən bildirir ki, kardioloqlar Frederik Kun və Raed Bargut, dietoloq Krutika Nanavati və praktik tibb bacısı Keytlin Polikastro ilə birlikdə ürək sağlamlığına diqqət yetirilməli olan üç ən zərərli qidanı müəyyənləşdiriblər: hot-doqlar, delikates ətləri və konservləşdirilmiş qidalar.
Hot doqlar: Bu məşhur yeməklər ürəyinizə mənfi təsir göstərə bilən kalori, yağ və natrium ehtiva edir. Natrium nitrat kimi qoruyucu maddələrlə müalicə olunanlar sağlamlıq riskləri ilə əlaqələndirilir, çünki həddindən artıq istehlak yağ və natrium qəbulunu artırır.
Ət delikatesləri. Vetçina kimi işlənmiş ətlərdə doymuş yağ və antibiotiklər var. Antibiotiklər və donuz əti əsas həzm sistemi toksinlərin yığılmasına səbəb olur. Ürək sağlamlığını dəstəkləmək üçün toyuq kimi yağsız protein mənbələrini seçin.
Konservləşdirilmiş qida. Rahat olsa da, konservləşdirilmiş qida yüksək natrium tərkibinə və bisfenol-A (BPA) kimi kimyəvi maddələrə görə təhlükəli ola bilər. Minimum qida dəyəri və əlavələr onları daha az faydalı edir. Şəkər və ya natrium az olan konservləşdirilmiş meyvə və tərəvəzləri seçin.
Ürək sağlamlığının yaxşılaşdırılması ardıcıl sağlam vərdişlərin formalaşmasını əhatə edir və pəhriz mühüm rol oynayır. Bu qidaların azaldılması və ya aradan qaldırılması ürək-damar xəstəlikləri və əlaqəli problemlər riskinizi əhəmiyyətli dərəcədə azalda bilər.